Om Anders

Anders växte upp när svensk visa var het under 1960-talet med artister som Fred Åkerström och Cornelis Vreeswijk. Dessa influenser bär han med sig som uttolkare av den svenska visskatten. Evert Taube, Cornelis, Carl Michael Bellman, Olle Adolphson och Dan Andersson utgör ryggraden i hans vis-repertoar.

Efter många år med musik både som ensamtrubadur och i olika band, satsar Anders nu på en karriär som egen artist. En livskris mitt i livet födde tankar och en drivkraft att utveckla sitt eget uttryck med röst och gitarr. Anders känner att han ständigt utvecklas, i sina möten med publiken och i samarbeten med andra artister.

Förutom visorna har Anders en stor vurm för The Great American Songbook och framträder bl.a med ett Frank Sinatra-program, läs mer under fliken “Aktuellt”.

Anders spelar för lyssnande publik och engageras av kulturföreningar, teaterföreningar, jazzklubbar, församlingar, kommunernas äldreomsorg m.fl och finns med i Musik i Syds utbud för Musik i Vård – Omsorg – Hälsa.

Röster om Anders

Anders får ofta uppskattande ord från publik, artister och arrangörer:

————

”Wow, vilken jäkla tajming du har Anders!” Pernilla Andersson, artist och musikproducent

————

”Det är inte många jazzsångare, inte ens bland de professionella, som kan göra det du gör.” Vivian Buczek, jazzsångerska och sångpedagog

———–

“Fenomenalt! Val av texter, stämningsskapande. Vilken textning, vilken musikalitet! Oförglömligt!” Publikomdöme från konsert

————

”Visgenrens mästare! Ingen sjunger visor som Anders Anton. Hans närvaro är innerlig i både text och gitarrspel vilket gör att han spelar i en klass för sig. En proffsig bokning från förfrågan till sista ackord som jag varmt kan rekommendera.” Lukas Wägbo, samordnare för kultur och aktiviteter i Sölvesborgs kommun

————

”Proffsig och sprider glädje med närhet till publiken, bra repertoarer med en gyllene röst som berör.” Helena Mårtensson, äldrepedagog, Ystad

————

Som arrangör kan du alltid lita på att Anders alltid har ambitionen att väl förvalta förtroendet han fått att spela för er, oavsett stora eller mindre arrangemang, både vad gäller det konstnärliga och det praktiska. Ordning, reda och trevligt bemötande är honnörsord för Anders.

Samarbeten
Anders samarbetar ofta med andra artister och arrangerar själv konserter och musikprojekt. Läs mer under fliken “Aktuellt”.

Konferencier
Anders åtar sig gärna jobb som konferencier och programledare på musikfestivaler mm. Han har hög ambitionsnivå för att hjälpa till att lyfta ert evenemang, vara väl förberedd och se till att programmet flyter på som planerat.