Aktuellt

Förutom att framträda solo har Anders Anton flera samarbeten med andra artister. För mer information kring programmen ring Anders 0708-25 53 45 eller skicka ett mail till anders@topofmindreklam.se

————

Trio Taube spelar musik av Evert Taube i egna arrangemang. Gruppen spelar för lyssnande publik på konserter och kulturarrangemang över hela Sverige och i Skandinavien. Mycket uppskattad som musik i vård och omsorg. Bandet utgår från Malmö.

Anders om Taube:

Evert Taubes musik ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Skulle jag bara få välja en musik att sjunga och spela skulle det bli Taube. Text och musik är så sammanvävda att inte ett ord, inte ton kan ändras – allt är så perfekt som det är skapat från början. Taube är ursvensk på samma gång som han är osvensk. Han räds inte de stora känslorna, ber inte om ursäkt för breda och flödiga penseldrag om kärlek, natur, glädje och sorg. Detta vill jag förmedla till min publik, få dom att ryckas med i fantastiska sjömanshistorier, ljuva kärleksvalser och målande naturbeskrivningar. Välkommen till en musikalisk värld utan motstycke i Sverige, ja i hela Norden!

ANDERS ANTON sång & gitarr • LELO NIKA JR accordion • JESPER NORDBERG kontrabas

Lyssna på Trio Taube:
https://youtu.be/c8HWpGgaee8
https://youtu.be/WCvblYeL8kY

————

Anders Anton växte upp med Frank Sinatra och den tidens crooners på sin mammas skivspelare. Tillsammans med en jazztrio framför han sina favoriter från The Great American Songbook och Sinatras repertoar. Passar för små och stora konserter och kulturarrangemang, jazzfestivaler och jazzklubbar. Anders framträder med detta program även som duo tillsammans med pianist, som passar mindre sammanhang för föreningar och inom vård och omsorg.

————

Olle Adolphson utvecklade under andra hälften av 1900-talet den svenska visan med inspiration från jazz och konstmusik till en helt egen värld av poesi och musik. Ofta omisskännligt strävt och vresigt, men också bedövande vackert som i skildringarna från hans älskade Österlen. Passar för konserter och små och stora kulturarrangemang.

LENA-MARIE WALLDÉN sång • ANDERS ANTON sång & gitarr • JESPER NORDBERG sång & kontrabas

————

Bellman passar Anders dynamiska sångstil som hand i handsken. Ibland lätt och lyrsik som i ”Fjäriln vingad”, eller djupt dramatisk som i ”Märk hur vår skugga”. Nu har han format en trio med sin egen gitarr, kontrabas och fiol, med två unga musiker, bägge med stark känsla för folkmusik och fri improvisation. Trion arrangerar musiken själva utifrån Anders sångliga framställning, till ett levande stycke svensk musikhistoria. Passar för intima konserter och kulturarrangemang, gärna i historiska miljöer och med tända stearinljus som enda belysning.

ANDERS ANTON sång & gitarr • TOVE BAGGE fiol & viola • JESPER NORDBERG kontrabas