Aktuellt

Förutom att framträda som soloartist har Anders Anton samarbeten med andra artister. Här nedan aktuella program och akter.

TRIO TAUBE

Trio Taube spelar musik av Evert Taube i egna arrangemang. Gruppen spelar för lyssnande publik på konserter och kulturarrangemang över hela Sverige och i Skandinavien. Bandet utgår från Malmö.

ANDERS ANTON sång och gitarr Anders växte upp när svensk visa hade sin guldålder under 1960-talet. Med den traditionen i bagaget har han utvecklat en egen uttolkning av den svenska visan och uppskattas både för sin sång och sitt dynamiska gitarrspel.

LELO NIKA JR accordion
Lelo Nika Jr har rötterna i romsk musik, en lyhörd ekvilibrist som nyligen tilldelats Hagströms Stora Stipendium av Musikaliska Akademin. Han har bl.a spelat som solist på Folkoperan i Stockholm i föreställningen ”Förklädd Gud”, som i en ny tappning har inslag av världsmusik.

JESPER NORDBERG kontrabas
Jesper Nordberg har studerat kontrabas på Rytmisk Musikkonservatorium i Köpenhamn. Han har med en stor ton och karakteristisk fingertoppskänsla etablerat sig som en egen röst på jazzscenerna i Öresundsregionen. Jesper har ett stort intresse för den svenska visan och för folkmusik från Balkan.

Lyssna:
https://youtu.be/c8HWpGgaee8
https://youtu.be/WCvblYeL8kY

Evert Taubes musik ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Skulle jag bara få välja en musik att sjunga och spela skulle det bli Taube. Text och musik är så sammanvävda att inte ett ord, inte ton kan ändras – allt är så perfekt som det är skapat från början. Taube är ursvensk på samma gång som han är osvensk. Han räds inte de stora känslorna, ber inte om ursäkt för breda och flödiga penseldrag om kärlek, natur, glädje och sorg. Detta vill jag förmedla till min publik, få dom att ryckas med i fantastiska sjömanshistorier, ljuva kärleksvalser och målande naturbeskrivningar. Välkommen till en musikalisk värld utan motstycke i Sverige, ja i hela Norden!

 Anders Anton

SONGS IN THE KEY OF FRANK

Anders Anton växte upp med Frank Sinatra och den tidens crooners på sin mammas skivspelare. Nu formerar han en trio runt sin stora passion för musiken i The Great American Songbook och Sinatras repertoar.

ANDERS ANTON sång och gitarr Förvänta er en mogen artist med stor känsla för tajming och text och med en dynamisk baryton som både kan riva till och smeka ljuvt.

ZOLTÁN CSÖRSZ trummor   Zoltán Csörsz är en av de mest anlitade trumslagarna i Sverige. Han ingår i pianisten Jan Lundgrens trio och har spelat med europeiska och amerikanska jazz, pop, rock, hip hop band och musiker som Quincy Jones, James Moody, Sylvia Vrethammar, Lill Lindfors, LaGaylia Frazier och Viktoria Tolstoy.

ALICE HERNQVIST piano   Alice Hernqvist är utbildad på Musikhögskolan i Malmö. Hon är medlem i gruppen ”Post-Sun-Vision” som förutom Alice består av basisten Aaron Mandelmann och trumslagaren Mario Ochoa. Sedan debutalbumet ”Post-Sun-Vision” släpptes 2018 har gruppen vunnit flera priser och turnerat flitigt i Europa.

JESPER NORDBERG kontrabas
Jesper Nordberg har studerat kontrabas på Rytmisk Musikkonservatorium i Köpenhamn. Han har med en stor ton och karakteristisk fingertoppskänsla etablerat sig som en egen röst på jazzscenerna i Öresundsregionen. Han arbetat med en rad framstående jazzmusiker, som t.ex. Tomasz Dabrowski, Michala Østergaard Nielsen och Jesper Zeuthen.